Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

За нас

Инициативи на МУ-Варна

Медицински университет – Варна създаде свой Репозиториум​

Медицински университет – Варна постави началото на свой Репозиториум. Това е научно-изследователски портал с отворен достъп до научната продукция на университета. ​

Факултетът по обществено здравеопазване към МУ-Варна организира Първи благотворителен велопоход

На 08 април 2016 г. в Морската градина ще се състои Първи благотворителен велопоход, посветен на 15-годишнината от основаването на Факултет „Обществено здравеопазване" към Медицински университет - Варна. ​

Виж повече​
С грижа за здравето на варненци

Поредица от инициативи, посветени на 15-годишнината от основаването на Факултета по обществено здравеопазване към Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варн​а

Виж повече​
Втора тематична изложба от поредицата “На учителя с любов!”

Изложба ретроспекция, посветена на научната и обществена дейност на проф.  Иванка Николаева (1924-2005), бе открита днес в Библиотеката на МУ-Варна.

Проф. д-р Мирослав Попов е във фокуса на третата изложба от поредицата "На учителя с любов"

​Изложба, посветена на учителя и приятеля проф. д-р Мирослав Попов, д.м.н. (1928-2011), бе открита в Библиотеката на МУ-Варна. 

Виж повече
Животът и делото на д-р Владимир Василев са във фокуса на четвъртата изложба от поредицата „На учителя с любов!“​

​В библиотеката на Медицински университет – Варна бе открита изложба, посветена на живота и делото на д-р Владимир Василев (1924 – 1996 г.). 

​МУ-Варна открива четвъртата изложба от поредицата „На учителя с любов“

На 6 юли 2016 г. (сряда) в 10.00 часа в библиотеката на Медицински университет – Варна ще бъде открита четвъртата изложба от поредицата "На учителя с любов", организирана от Факултета по обществено здравеопазване. 

МУ – Варна записа световен рекорд в книгата на Гинес, събирайки 4000 човека в най-голямата ДНК верига, съставена от хора

Днес, 23 април, на Южния плаж във Варна 4000 човека подобриха световния рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора".

Виж повече
Стартира петият национален тенис турнир “Anesthesia Open”

​Ректорът на Медицински университет - Варна проф. д-р Красимир Иванов и ръководителят на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение при УМБАЛ „Света Марина"

Виж повече
​​​С дискусия за ролята на музеите по история на медицината МУ- Варна отбеляза Деня на музейното дело

​„Ролята на музеите по история на медицината в здравното и медицинско образование" бе темата на проведената днес в МУ-Варна научна дискусия с международно участие.

Инициативите на МУ-Варна по повод Европейския ден на морето – събитие на ЕС

На 20 май 2008 г. ръководителите на Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент подписват съвместна декларация за ежегодно честване на „Европейски ден на морето"

Виж повече
​​Над 250 са участниците в Третия международен семинар по антитероризъм

​В аудитория „Проф. Владимир Иванов" на УМБАЛ „Св. Марина" днес бе официално открито третото издание на Международния семинар по антитероризъм. Събитието се организира от Медицински университет – Варна

Виж повече
МУ-Варна с грижа за здравето на децата

На 17 юни (петък) 2016 г. от 9.00 до 13.00 часа в Трета аудитория на Медицински университет – Варна ще се проведе „Училище за родители" под надслов „С грижа за здравето на децата". 

Виж повече​