Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Alumni Club

Мисия и цели


Медицински университет Варна - Клуб на възпитаниците на Медицински Университет – Варна (членове и приятели)

Алумни Клуб или Клубът на възпитаниците на Медицински Университет – Варна е доброволна организация на завършилите университета, по-общо казано, на бивши студенти (възпитаници) на този университет.

Тъй като смисълът на подобни организации в международен аспект, често се отнася до спонтанно формирани групи от възпитаници от една и съща област на образованието или сродни професионални връзки, нашата цел е да съберем заедно възпитаниците на Алма Матер, както и други колеги, от  други медицински институции по целия свят.

          

По този начин, Клубът на възпитаниците на Медицински Университет - Варна (България) включва както членове, така и приятели на Алумни клуб, и ние горещо призоваваме всеки, който има някаква академична, професионална, бизнес, научна, както и емоционална връзка с нашия Университет да стане член или приятел.

Клубът на възпитаниците има всеобхватна и многообещаваща програма за дейностите, залегнали в плановете на ръководството на Университета:​

  • Организиране на обществени събития, срещи, чествания, юбилеи, хепънинги.
  • Издаване на вестник или бюлетин, самостоятелно или като част от изданията на МУ-Варна.
  • Набиране на средства за годишното събрание на Алумни клуб и притятели, както и за други инициативи и форуми.
  • Предоставяне на различни средства и услуги за подпомагане  членовете и приятелите на клуба.
  • Поддържане на връзки с образователните институции и съвипускниците от същия или свързани с него университети.
  • Подкрепа на новите възпитаници, които още при дипломирането си да получат емоционален импулс за съпричастност към Алумни клуб и притятели.
  • Планиране на форуми за активно създаване на нови приятелства, академични и бизнес връзки с личности и общности от същата или подобна среда.


Тъй като нашият Алумни клуб  спазва правилата и разпоредбите на утвърдени европейски и американски клубове на възпитаниците , ние следваме техния модел на организация и реализация.

Алумни клуб е със седалище  Ректората на Медицински университет - Варна, както и филиалите (с регионални координатори) в градове, области и държави по целия свят.


С настоящото, ние посочваме действителни примери на нашите основни цели и стремежи за дейности, в и извън рамките на България.


Ръководство на Алумни клуб и приятели и контакти виж тук

За Приятели