Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Alumni Club

Приятели

Членовете и приятелите на Алумни клуб имат възможност да:

 • Участват в местния филиал  на Алумни клуб: Посетете мероприятия и други специални събития с възпитаници в района на град Варна
 • Осъществяват връзки с настоящия или предишния си клас: Поддържайте връзките си чрез специални, определени за класа, събития и програми.
 • Възползват се от възможностите за духовно развитие: Разгледайте  многобройните разнообразни възможности за развитие на  духовността, предлагани в различни програми през цялата година
 • Включват се  Online в Общността на възпитаниците: Обменете новини, споделете истории и спомени, открийте свой бивш съквартирант или намерете бизнес, свързан с  Алумни клуб, който да отговаря на Вашите нужди
 • Присъединяват се към Кариерната Мрежа на Алумни клуб: Възползвайте се от достъпа до повече от хиляда съветници по професионално ориентиране на дипломирани възпитаници, или Вие самите станете един от тях.
 • Актуализират информация си за контакти:Това е най-добрият начин да бъдете в течение за предстоящи събития и новини от Алумни клуб
 • Планират Среща на Випуска си: Помогнете Вашето завръщане в кампуса да се превърне в нещо специално и незабравимо, освежете Вашите Алма Матер спомени, подновете старите приятелства, създайте нови контакти, планирайте нови инициативи и проекти
 • Проучват програмите на Алумни клуб за обучение в чужбина: Вижте света със съвипускници и приятели, създайте си имейл и Linkedin връзки, разширявайте своя кръг от приятели и контакти с университети и институции със същия или подобен вид дейност,  по целия свят, в полза на Медицински университет - Варна
 • Изпращат съобщение до класа/групата/курса/випуска: Нека състудентите и приятелите Ви узнаят за Вашите най-нови и най-значими лични  постижения и стъпки в кариерата, като предоставите всички връзки за координация – Ваш адрес, телефон, е-мейл, или лице за контакт от Ваше име
 • Структурата на Алумни клуб включва Централен орган, с Председател, Настоятелство и национални и международни регионални координатори.
 • Няма никакви ограничения за членовете или приятелите на Алумни клуб да служат на Клуба с тяхното ноу-хау, способности, умения и мотивация за благото и успеха на Алумни клуб.


Алумни клуб и приятели - дейности и активности:

Д-р Огнян Георгиев Калинов - с представяне на книгата "110 години ПФК" ЧЕРНО МОРЕ"

Огнян Георгиев Калинов е роден на 23.01.1962г. в гр. Варна. Завършва Първа гимнязия( англ.) и след това ВМИ-Варна; Работи като общопрактикуващ лекар в градовете Уитбанк, Йоханесбург, ЮАР. През 1996г. се премества със семейството си в Белгия, където отново се дипломира като лекар от Брюкселския фламандски университет ( VUB); специализира анестезиология и спешна медицина. Дългогодишен състезател по плувни спортове към ФСФД "Черно море" и колекционер на футболни книги и списания. Д-р Калинов живее и работи в Белгия.


      Доц. д-р Марио Милков - Председател и Член на Алумни клуб и приятели участва в написването  на "All around the nose..."  с голям брой известни ринолози от цял свят.

Може да разгледате книгата тук: https://drive.google.com/file/d/1S7A8pfLYeul2ns0HZBVFYrBnGaTDzCF-/view
18 юни 2020г. Приятелите на оперното изкуство към "Алумни клуб и приятели" МУ-Варна подкрепи Варненските творци на Оперната Корона Гала.

В пищен спектакъл бяха представени най-обичаните арии от шедьоври на Верди, Пучини, Белини, Бородин. Илина Михайлова - оперна певица сопран.

 На 4 години започва да свири на пиано в музикалното училище във Варна, завършва "Пиано и оперно пеене", следва консерваторията в гр.София и паралелно тази в Милано - Джузепе Верди. Носител е на Първа награда на конкурсите: Светослав Обретенов, Добри Христов, As.Li.Co- Como Italia i Capri opera festival-Capri . Гостува в театрите Комо, Кремона, Модена,Париа, Милано, Сеул, Нинбо, Пиза, Брюксел, Антверпен, Токио. Щатен солист в Опера Варна и София.

Интервю:

2: Случи се когато за първи път ме заведоха на опера в едно от пътуванията ми в София ( тогава ходих на консултации в консерваторията по пиано) вместо да поспя, както бях чувала ,още на първите акорди и отварянето на завесите разбрах ,че ще се случи нещо превратно в моя живот.  Плаках, страдах заедно с Виолета Валери и накрая на представлението казах на моите приятели : "Един ден и аз ще изпея тази опера "те се смяха как насила съм влязла в операта, а след 3 часа ще бъда и аз на сцената,  бях на 16 г.

3: Любима роля: Трудно е да се даде отговор само с една любима роля ....всяка една те дарява с различни емоции и вокални предизвикателства .Но все пак, разбира се, нареждам на първо място Травиата, Лучия си Ламермур, Лиу -Турандот, Манон ...

4:Любимите партньори: Любимите партньори на сцената са тези, които не пестят сили, забавляват се, умеят да направят истинско всичко, което се случва на сцената. Имам късмет, защото с всички колеги от варненска опера съм учила в музикалното .Намерихме се на сцената след години на пътувания и раздели, и изведнъж - сякаш никога не сме се разделяли, започна едно приятелско партньорство, което се усеща и в публиката. Като имена, разбира се ще спомена великия Хосе Карерас, с които имах честта да пея 2 пъти в София и Атина. С Лука Салси - баритон в Бохеми, Алесандро ди Луцио в Италия ...

 5: Любимо място като сцена: Театър Павароти в Модена е разкошен, италиански, акустика която и най-нежния тон се понася и стига до всяко кътче на залата, Арена си Верона - една магия (най-голямата открита сцена в света) родната ми Варна и Летния Театър, любим е трудно да се избере само един .

6: Всяка роля носи своите трудности - вокални и артистични ,но да .....остава Травиата ! В нея има всичко: от бравурни пасажи, екстремни височини, дълги дихателни фрази, цветовете от гласа от веселие, до раздяла, мъка и накрая фатален край ....


Среща след 32 години! Членове на Алумни клуб и приятели се срещнаха в град Лефкада, на остров Лефкада след 32 години!

   

Д-р Катоподис е споделял един апартамент с Д-р Филев през своето следване. По инициатива на д-р Светлозар Филев те се срещнаха през това лято. Д-р Ефстатиос Катоподис е завършил Медицина в Медицински университет - Варна през далечната 1988 г. Специализирал е в много клиники по вътрешни болести в Гърция и други страни. Има специялизация по Бърза помощ и здравен мениджмънт. От много години е директор на Медицински център в неговия роден град Лефкада. Д-р Катоподис се сеща с умиление за неговите студентски години във Варна. По време на срещата той проведе телефонен разговор с един от любимите си преподаватели по анатомия и хистология, доц Д-р Георги Маринов.

Д-р Статис Катоподис прие с голямо желание да съдейства за попълване и актуализиране на база данни на гръцки медици завършили Медицински Университет - Варна. Той обеща да посети нашия университет и желае да се срещне със свои състуденти и колеги. Изказа желание с пълни сили да работи за Алумни клуб и приятели и да подкрепя инициативи в България и чужбина.Свилен Николов - оперен певец, баритон. 

Щатен солист на Варненската Опера, а от скоро и на Пловдивската. В същото време гост-солист и във всички останали родни (български) оперни театри, както и такива в чужбина.От 5-годишен свири на цигулка, с която завършва и Варненското Музикално Училище. Но дядо му, (който е също оперен певец-тенор) го насочи към операта.

Интервю:

1.Любима роляЛюбимите роли са наистина много, тъй като човек минава през различни етапи както в творческото си развитие, така и в житейския си път. По тази причина и интересите, и мирогледа се променят във времето, но...може би малко по-специално място в сърцето ми заемат - Фигаро (от "Севилския Бръснар"), Маркиз Поза (от "Дон Карлос") и Макбет (от едноименната опера на Верди).

2. Любимите партньори: Може би един от най-запомнящите се партньори, с които съм споделял сцената е световно известния бас Феручо Фурлането.

3. Любимо място като сцена/представление "Любимо място за представление".....не бих могъл да се огранича само до една локация, където и да било по света. По-скоро публиката е тази, която прави конкретна сцена (или място) по-специално като изживяване и емоция за един артист.


4. Една от най-трудните партии до момента, която ми костваше наистина доста усилия (от чисто техническо естество - тъй като в заглавието/партията има много, много елементи и мънички подробности от които няма как да пренебрегнеш и една) може би е Сър Форд във "Фалстаф" на Верди.

Благодаря на всеки един любител, почитател, зрител и слушател на Операта и Класическата Музика! Това, което правим е само и единствено заради Вас - нашата публика!

Вие сте причината това невероятно, много-компонентно и сложно изкуство да продължава, да съществува и да се развива !