Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Клинична база на МУ-Варна в Бургас получи приза „Болница на годината“

Клиничната база на Медицински университет - Варна в Бургас – Университетска болница „Дева Мария“, бе отличена с приза „Болница на годината на България“ на официална церемония на Националните медицински награди, която се проведе в София. Акредитацията й като база за обучение позволява специализацията на студенти от МУ-Варна като акушер-гинеколози, ортопеди, хирурзи, кардиолози, неонатолози и уролози.

Националните медицински награди се организират за трета година и целят да отличат хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.

Наградата получи собственикът и основател Семир Абумелих. Високото отличие, което Университетска болница „Дева Мария“ получи, е въз основа на динамичното развитие, което болницата търпи в годините, както и заради иновативни подходи към пациентите, въведени за първи път в България. През 2017 година в университетската болница е създадено звено „Лични координатори“, което персонално подпомага пациентите на различните отделения в болниците в техния лечебен процес и генерира у тях доверие към болничната система. В болницата е внедрена телемедицината, изключително модерен метод за проследяване на показателите на пациентите след изписването. Създадено е и мобилно приложение за комуникация с пациентите, което да ги подсеща за изпълнение на предписаното лечение след тяхната хоспитализация.