Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Победителите в ежегодния турнир „Купа на ректора“ получиха наградите си на церемония в МУ-Варна

На 14.11.17 в Първа аудитория на МУ– Варна се проведе церемонията по награждаване на победителите в ежегодния спортен турнир „Купа на ректора“.

Силни емоции и висок спортен дух бяха неотлъчна част от 13-те оспорвани дисциплини, в които се съревноваваха участниците. Церемонията по награждаването включваше двуезична програма, която ангажира публиката с въпроси за съответните спортове и донесе подаръци на отговорилите вярно.

Присъстващите се насладиха и на изпълненията на студентите с певчески таланти Сезгин Алков, Мерлин Игнатова и Нермин Игнатова, както и на фолклорно-танцовия ансамбъл на МУ-Варна с художествен ръководител Диана Димитрова. Наградите на участниците връчиха членове от академичното ръководство на университета и преподаватели.Победител в състезанието по футбол стана отбор “MU2”. Най-добрите играчи от отборите, както и съдиите бяха отличени с призове за изключителните им постижения и отдаденост към спорта. Грамоти за голмайстор получиха Станко Георгиев и Arya Katehsary. Грамота за най-добър вратар получи Lasse Reich, а грамоти за отлично съдийство- Soroosh Rahimy и Калоян Иванов.

Отбор „Рукитата“ се класира първи в надпреварата по баскетбол, а „Соколов“ станаха първенци в дисциплина волейбол. Наградата за състезанието по крос получиха Веселина Добрева при жените и Никола Патриков при мъжете.При тенисистите Patrizia Batkiewicz се класира първа от жените, а Фредерик Иве от мъжете. В дисциплина тенис на маса първи са Елизавета Пугачова и Хрисимир Тодоров, а в състезанието по фитнес първенец е Яни Чобанов.

Станислав Попов бе най-добрият шахматист, а Димитър Попов пребори конкуренцията на табла. Отбор “Всеки е човек” станаха първи по пейнтбол, а Петър Стойков на дартс.
 
Най-висок резултат на състезанието по Билярд постигна Димитър Велев, а на джаги Нурал Джамбазов.