Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

XVI Международен Конгрес по Медицински Науки за студенти и млади лекари

11 Май 2017
-
14 Май 2017

От 11 до 14 Май 2017г. ще се проведе XVI Международен Конгрес по Медицински Науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2017).  Събитието се организира в Медицински университет – София от Асоциацията на студентите-медици в България – София.

Тази година конгресът се провежда под мотото „Breaking the barriers of science, transforming medicine", с което се цели да се постави акцент върху иновациите в медицината и грижата за пациента.

В рамките на конгреса студенти и млади лекари могат да представят свои проучвания и разработки в една от следните области – Терапия, Хирургия, Предклиника, Дентална медицина и Обществено здраве и да се състезават със своите колеги за призовете за най-добра устна и постерна презентация.

Освен това традиционно конгресът се посещава от световно признати специалисти в сферата на медицината. Тази година трима от тях ще бъдат: Prof. Robert Thomas (Oncology Consultant at Cambridge University), Prof. Gianni Angelini (University of Bristol, Head of Cardiac Surgery in the National Heart and Lung Institute) и Doctor Rebecca Spencer (The EVERREST Project, University College London).

Всички студенти от Медицински университет – Варна са поканени да участват в международното събитие, като представят научните си разработки в сферата на медицинските науки и да се включат в практическите работилници и в срещите с гост-лектори и колеги от целия свят.

Краен срок за изпращане на абстракти: 20 февруари 2017.

За повече информация и регистрация: www.icmsbg.org

За контакт с организаторите: info@icmsbg.org