Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ-Варна организира „Болница за плюшени мечета“ за седма поредна година

За седма поредна година се провежда кампанията „Болница за плюшени мечета". Организатори на събитието са Асоциацията на Студентите по медицина в България (АСМБ), гр. Варна, Асоциацията на Студентите по Дентална Медицина (АСДМ), Асоциацията на Студентите по Фармация(АСФВ), Студентски съвет и Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов" – гр. Варна, както и организации на пациенти с редки болести.

Целта на кампанията е под формата на игра децата да научат повече за хигиената, здравословното хранене и за това какво се случва в една болница. Те ще имат възможност да общуват с млади лекари и да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки. В ролята на „пациенти" ще бъдат плюшените играчки на децата, а техни лекари ще бъдат студентите.

Ежегодно кампанията се провежда в два пункта. Първият от тях е Клиниката по Педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина". Събитието ще се проведе на 24 Февруари (Петък) между 13:00 и 14:00 часа в зала 501. Вторият пункт е Grand Mall, а датата е 26 Февруари (Неделя) в часовия диапазон между 10:00 и 14:00 часа.  

„Болница за плюшени мечета" е международен проект, харесван от децата в цял свят. Докато разказват за „болестите" на своите плюшени играчки, децата получават нови знания и умения и най-вече сигурност, че могат да се справят в болнична ситуация. В чакалнята ги очакват интересни и занимателни игри, а рецептите в болничната аптека ще бъдат за бонбони.