Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

BSYSB събра за шеста поредна година студенти и специалисти от България и чужбина

На 12.04.2018 в Първа аудитория на МУ-Варна стартира Черноморския симпозиум за млади учени в сферата на Биомедицината (BSYSB). Научният форум се организира за шести пореден път от възпитаниците на Медицински университет - Варна. Международната проява включва презентации, участие на гост-лектори, постерни сесии и практически занятия. 

Симпозиумът се радва на сериозно международно участие и високо качество на разработките на участващите студенти и докторанти. Тази година в научното събитие се включват над 600 млади учени от наши и чужди университети и болници.


Проф. д-р Албена Керековска също приветства участниците и прочете поздравително слово от името на ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов:

„За много от участниците това са първите стъпки по този нелесен път. Но фактът, че докладите са по-разнообразни и по-смели, а изследванията- по-задълбочени, е сигурно доказателство за желанието на младите хора да правят наука, за да бъдат полезни на хората и обществото. Поздравявам всички присъстващи за тяхната смелост и желание да навлязат в територията на необятното поле на биомедицината, през което ще имат щастието да бъдат водени от най-добрите и опитни специалисти!"

Президентът на събитието Магдалена Близнакова - студент 4-ти курс, специалност Медицина, изнесе приветствена реч от името на организаторите на симпозиума пред неговите участници.


Веднага след церемонията по официалното откриване на симпозиума се пристъпи към първата сесия на BSYSB. Гост-лектори на събитието са водещи специалисти от Норвегия, Русия и Турция. Симпозиумът продължава до 15 април.