Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Студенти от Факултетa по дентална медицина посетиха Клиниката по педиатрия в УМБАЛ "Св. Марина"-Варна

В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници студентите от специалност „Дентална медицина“ на МУ-Варна Йоана Русева и Симона Стойнова, заедно с д-р Сирма Ангелова от Катедра „Детска дентална медицина“ при ФДМ-Варна, посетиха Клиниката по педиатрия в УМБАЛ "Св. Марина"- Варна.
Целта на посещението бе запознаване на малките пациенти с методите за ефективни орално-хигиенни грижи и мотивация за ежедневно провеждане на индивидуална профилактика. Студентите изнесоха пред децата презентация посветена на оралното здраве. Малчуганите се включиха активно в образователната игра, като отговаряха на въпроси относно полезните и вредните за здравето на зъбите храни и напитки. Четвъртокурсничките Йоана Русева и Симона Стойнова показаха индивидуално на всяко дете техниките за правилно миене на зъбите. Усърдието на децата бе високо оценено и всяко от тях получи подаръци.
Превърналото се вече в традиция благородно образователно и хуманно дело се осъществи благодарение на оказаното активно съдействие от проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Димитричка Близнакова, проф. д-р Стефан Пеев  и доц. д-р Радосвета Андреева. Любезна подкрепа бе оказана и от Асоциациите на студентите по медицина, дентална медицина и фармация във Варна, както и от Студентски съвет при МУ-Варна.