Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Велопоход „ЗАЕДНО“ в подкрепа на хората с хемофилия

23 Април 201710:30

23 април 2017г., 10.30 часа, Варна, вход на Морската градина
 

На 23 април 2017 г., Българската Асоциация по Хемофилия за 2-ра поредна година организира велопоход „ЗАЕДНО“. Социално-спортното събитие стартира точно в 10:30 ч. едновременно в 3 града – София, Пловдив и Варна.
 
Сборният пункт във Варна е входът на Морската градина.
 
Тази година паралелно със Световния Ден на Хемофилията, с призива „Чуйте гласа им“, акцент на кампанията са девойките и жените с вродени нарушения на кръвосъсирването.
 
Асоциацията ежегодно отбелязва Световния ден на Хемофилията на 17 април с различни публични събития, които целят да дадат гласност на инициативите за осигуряване на необходимото лечение на хората с вродени нарушения на кръвосъсирването. Тази година събитието е насрочено за 23 април (неделя), съобразено с Великденските празници на 16 и 17 април.
 
Велопоход „ЗАЕДНО“ е специалното събитие, избрано от Българската Асоциация по Хемофилия, което да разпространи велоспорта като препоръчителен и полезен за хората с хемофилия. Асоциацията работи за защита на правата и интересите им, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, те могат да бъдат ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се модерно общество. Организаторите канят всички активни граждани на 23 април да поемат на велоразходката ЗАЕДНО, за да се обединят в една кауза със сърце, която цели да повиши осведомеността, адекватното приемане и съпричастност в обществото ни.
 
Маршрутът за Велопоход ЗАЕДНО във Варна е следният. Съобразен е със способностите и на най-начинаещите велосипедисти!
 
Изразете подкрепата си и се насладете на една чудесна неделна разходка!