Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Отборът по хандбал на МУ- Варна стана вицешампион на Национална универсиада София 2018

Отборът по хандбал на МУ- Варна се класира втори в крайното класиране на турнира по хандбал, част от Национална универсиада София 2018. Организатор на спортното мероприятие е Асоциация за университетски спорт „Академик".

Това е първото състезание на новосформирания в началото на тази година отбор на МУ- Варна. Треньор на състава на мъжете е Пенко Златев.

На 15 май в среща с Университета по архитектура и геодезия- София, МУ- Варна завоюва категорична победа. На следващия ден победата бе затвърдена и с надделяване над отбора на Технически университет- София.

След интересен и оспорван мач с Национална спортна академия, момчетата от МУ- Варна загубиха и се класираха втори в крайната подредба.

Най-новият спортен отбор на университета е с играчи от българо и англоезична форма на обучение в състав- Бярне Ничман, Георги Георгиев, Михаел Щаб, Щефан Нулис, Йоханес Криг, Денис Вегнер, Флориан Бистман, Цветомир Христов, Роб Рьозген, Жан Попов, Николас Фукс, Станислав Петров, Борис Борисов и Стоян Станков.

Ръководството на МУ-Варна поздравява студентите за блестящото представяне и им пожелава нови успехи!