Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Студентка от МУ- Варна бе избрана за „Млад европеец за 2020 година“

Студентка от специалност „Акушерка" на МУ- Варна бе избрана за „Млад европеец за 2020 година". Престижното отличие се присъжда на млади европейци на възраст между 18 и 26 години, които са се отличили в подкрепа на международното разбирателство и интеграцията в Европа.

23-годишната Мария Атанасова е наставник на ромската младеж и член на Европейската мрежа за ромска младеж в България.

„Преди няколко седмици споделих, че съм номинирана за Млад европеец, заедно с други петима младежи. Заедно с това, бях поканена на интервю пред представителството на Европейската комисия в Берлин. А днес съм много развълнувана да споделя, че съм избрана за Млад европеец за 2020 година"- сподели Мария.

В момента тя кара стаж по специалността си в Естония, който поради отговорността към връчения приз и ангажиментите, свързани с него ще се наложи да прекрати.

Мария се занимава с доброволчество и менторство на младежи от ромски произход. Още от гимназията работи с младежки организации като доброволец, което й отворя различни възможности.

По думите й в последните пет години доброволчестото става все по-разпознаваемо от младите хора, защото дава много възможности да развиват себе си и в същото време да бъдат полезни на обществото.