Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ-Варна взе шампионските титли по тенис и боулинг. Сребро във футбола и лекоатлетическия крос

​​103 точки и първо място за отбора по тенис на МУ-Варна е равносметката след провелия се на 25 и 26 април тенис турнир в рамките на XVI-та Варненска универсиада. Втори се класира Икономическият университет с 26 точки, а трети стана Техническият университет с 24 точки.

 Първите четири позиции в индивидуалната игра при жените бяха изцяло доминирани от студентките по медицина – 1-во място за Елица Моллова (I курс), 2-ро място за Илиана Петрова (I курс, АЕО),  3-то място за Виктория Табакова (I курс, дентална медицина), 4-място за Надине Фернандез (I курс, АЕО).

При мъжете втори и съответно четвърти се класираха студентите по медицина в АЕО Лукас Брюгнер и Александър Волф.

 На първо място с 1196 т. се класира отборът по боулинг на МУ-Варна в турнира, който се игра на 23 април. Въпреки че по регламент всеки университет имаше правото да участва с два отбора, МУ-Варна игра с един и успя да спечели с 157 т. разлика пред втория в класирането – Свободния университет.


 На 24 април отборът по футбол на МУ-Варна игра на финала срещу отбора на Икономическия университет.  В редовното време срещата завърши 0:0, след което се стигна до изпълнение на дузпи с резултат 2:1 за ИУ. Голмайстор на турнира с 9 попадения стана състезателят от ИУ Ивайло Станчев - син на бившия футболист на „Спартак" Варна, 
„Черно море" и ЦСКА Валентин Станчев. Студентът от 
МУ-Варна Щефан Зимонайт бе отличен с приза за феърплей.

Втори в отборното класиране станахме и на лекоатлетически крос, който се състоя на 25 април в Морската градина. От общо 50 участници Ванеса Борст, 2 курс, Медицина, АЕО се класира  на трето място при 1000 м жени. Трети стана и Илия Илиев, 5 курс, специалност Медицина при 2000 м мъже.​

Днес от 15:00 ч. в Икономическия университет се играе турнирът по тенис на маса.