Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Екип от МУ-Варна представи на ученици от съседна Турция възможностите за обучение в университета

Представители на МУ-Варна посетиха четири средни училища в турските градове Чорлу, Черкезкой и Истанбул, за да запознаят средношколниците с възможностите на обучение във висшето медицинско училище във Варна. 

През изминалата седмица делегацията от МУ-Варна в състав А. Маркова и М. Александрова от Учебен отдел, А. Докова от отдел „Международно сътрудничество", доц. Л. Македонски – ръководител „Чуждоезиково обучение" и Аксел Халил от Департамента по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт, презентира резултатите от визитата пред ректора на университета проф. Красимир Иванов.

Презентациите и рекламните материали, представени от екипа на МУ-Варна, се радваха на голям интерес от страна на турските ученици. Таксите, общежитията и признаване на дипломите бяха сред темите, които най-често вълнуваха турските средношколници. 


Специални благодарности бяха отправени към студентката по медицина в 5 курс Джансън Йелмаз, която се присъедини към представителите на МУ-Варна, за да разкаже на своите сънародници от първо лице за това какво е да си студент в Медицинския университет във Варна.