Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Медицински университет – Варна №1 на XVI-та Варненска универсиада

След състезанието по последната дисциплина, в която 5-те варненски университета пребориха сили в рамките на XVI-то издание на Варненската универсиада - тенис на маса, равносметката е първо място и шампионска титла за Медицински университет – Варна.

След блестящите победи, които завоюваха отборите на медиците по волейбол, баскетбол, тенис, тенис на маса и боулинг, след общо 11-те медала, 5 от които златни по плуване, и втори места на лекоатлетически крос, футбол и шах, момчетата и момичетата от МУ-Варна записаха за първи път като победител името на своя университет в 16-годишната история на варненския студентски спортен турнир.

Везните в надпреварата в полза на медиците наклони резултатът от турнира по тенис на маса, който се игра вчера, 28 април в ИУ. Студентите от МУ-Варна спечелиха първите три места Цветомир Янков – 1-во място, Хрисимир Тодоров – 2-ро място, и Мийрем Салиева – 3-то място, с което станаха първи на отборното класиране.

Днес, 29.04, от 18:00 ч. в бар „Синатра", Младежки дом, ще се състои церемонията по официалното награждаване на победителите в XVI-та  Варненска универсиада.​