Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

На 24 май официално бе обявен стартът на първата национална университетска телевизия MU-Vi.tv

От вчера, 24 май, първата национална университетска телевизия MU-Vi.tv започна официално с 6-часова програма. През първия месец тя ще може да се гледа онлайн през сайта ​на телевизията в часовия диапазон от 10 до 12:30 ч. и от 13:30 до 17:30 ч. Освен, че ще може да се гледа по кабел и сателит през следващия месец, се планира постепенно да увеличава програмата си и плавно да преминава към пълна програмна схема.

Зрителите на новата телевизия ще могат да гледат общообразователни предавания, лекции на специалисти и всичко, което се случва в Медицински университет - Варна и Университетската болница „Св. Марина" във Варна. Освен това те ще могат да гледат и програми на DW на медицинска тематика, както и поредица филми на австралийската компания за документални филми Fremantle.

От днес, 25 май, тръгва първи сезон на поредицата „Семейно училище" с водещ специалист доц. Диана Димитрова. Предаванията ще бъдат насочени към бременни и бъдещи майки, ще дават съвети за отглеждане и възпитание на децата. 

От 27 май зрителите ще могат да гледат поредицата „Стъпка по стъпка ", разглеждаща социалните проблеми на т.нар. различни хора. Фокус в първата тема ще бъде агресията срещу деца. 

Освен постиженията на УМБАЛ „Св. Марина" и МУ-Варна, скоро се очаква да има и рубрики, посветени на правилното хранене, както и сутрешен блок и различни коментарни предавания.