Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Варненски кардиологични дни

13 Март 2015
-
14 Март 2015

УС по Кардиология към Катедрата по вътрешни болести на МУ-Варна и Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Марина" във Варна като инициатори за активно следдипломно обучение на кардиолозите и лекарите от региона организират за поредна година Варненски кардиологични дни на 13 и 14 март 2015 г. в к.к. Слънчев ден край Варна.
Форумът ще събере кардиолози от Източна България и Варна. В него ще се включат като лектори проф. В. Икономов от Клиника по нефрология, проф. К. Христозов и д-р М. Бъчварова от Клиника по ендокрионология и болести на обмяната, проф. А. Капрелян от Втора неврологична клиника, както и екипите на Кардиологичните клиники и Клиника по кардиохирургия.
С цел обогатяване на познанията за новостите в поведението при сърдечните заболявания и придружаващи заболявания ще се дискутират важни теоретични и практически въпроси на лечението на артериалната хипертония, сърдечната недостатъчност и острия коронарен синдром. Ще се обсъдят и въпросите, касаещи значението на хиперурикемията за развитието на хронични бъбречни и ССЗ, както и сърдечно-съдовите усложнения на болести на щитовидната жлеза и мозъчните усложнения на ССЗ.

Виж програма.