Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кметът на град Варна награди първенците от МУ-Варна в конкурса за най-красива коледна украса

На церемония в Община Варна днес бяха връчени наградите на призьорите в конкурса за най-красива външна коледна украса „Да украсим Варна за Коледа 2018".

Във второто издание на конкурса се включиха университети, учебни центрове, детски градини, училища, читалища, търговски обекти, частни лица. След гласуване във фейсбук страницата на конкурса първото място с 650 гласа бе присъдено на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

Заместник-ректорът по иновации и транслационна медицина проф. д-р Христина Групчева и дизайнерът на университета Христина Тачева получиха плакет и грамота лично от кмета на град Варна г-н Иван Портних.

Той се обърна към присъстващите с думите: „Този конкурс е част от усилията ни да преобразяваме Варна и да я правим все по-красива. Благодаря на всички участници за това, че са част от тази кауза и че с много топлина и любов са украсили своите домове и  административни сгради. Вярвам, че общите ни усилия са и основата, градът ни да е красив не само по Коледа, а да се разхубавява все повече и повече ежедневно, а когато всички сме заедно в тази кауза, аз вярвам, че ще успеем. Благодаря ви, бъдете живи и здрави!".


Проф. Групчева изказа благодарност към ръководството и екипа на университета за добре свършената работа и ежедневните усилия, които полагат за развитието и просперитета на МУ-Варна: „Аз лично съм свидетел как Христина проверява всеки един детайл. Тази награда е изцяло нейна заслуга и на всички хора, които работят заедно с нея целогодишно." На въпрос от журналисти дали освен съдържанието и формата има значение, тя отговори: „ Формата е от особено значение. Всяко едно нещо, което не отговаря на определени стандарти, би стигнало до разруха, независимо от неговото съдържание, затова ние се грижим и за двете."

Дизайнерът Христина Тачева разкри, че и през тази година ще има много нови проекти и изненади, които да очароват посетителите на университета и всички варненци.

„Украсата ни е изградена в продължение на 5 години, осъвременява се постоянно и се приема много добре от студентите, което всъщност е и нашата цел.  Направена е с много желание, много усилия и много хъс. Всяка година се съобразяваме с новите тенденции в осветлението, като се стараем да я надграждаме и да става все по-привлекателна не само за студентите, а и за всички посетители, гости и хора от Варна. Все повече се убеждавам, че екипната работа е най-добрият начин нещо да се реализира и да успее. Надявам се и в бъдеще да работим по същия начин, със същите прекрасни хора" - сподели още тя.