Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Преподаватели от МУ-Варна получиха специални награди за заслуги от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи

На тържествена церемония по случай Международния ден на сестринството - 12 май в Юнашкия салон на град Варна бяха връчени наградите ,,Най-добър професионалист по здравни грижи за 2017-та година". Организатори на събитието бяха Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Варна и Община Варна. 

Преподавателите от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна доц. Силвия Борисова, ръководител на Катедрата по здравни грижи, доц. д-р Бинна Ненчева, ръководител на УС по оптометрия и доц. д-р Лора Георгиева от Катедрата по социална и организация на здравеопазването получиха награди за специални заслуги и принос в развитието на Регионална колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Варна. Наградите бяха връчени от зам.-кметът на град Варна г-н Коста Базитов.

Наградени бяха също и 15 изявени професионалисти по здравни грижи от лечебните и здравни заведения във Варна, доказали своето професионално развитие през годините. В категория "Млад професионалист по здравни грижи за 2017"  отличието бе присъдено на Марина Станкова - медицинска сестра от Детското интензивно отделение на УМБАЛ "Света Марина" - Варна. В категория "Ръководител по здравни грижи за успешен медицински подход" отличието взе Милка Панайотова - старша медицинска сестра в клиниката по Ортопедия в УМБАЛ "Св. Марина". В категорията "Председател на Първично дружество" награда получи Албена Христова - детска медицинска сестра от Професионалната гимназия по туризъм. В категорията "Цялостен принос по здравни грижи" плакет получи Маргарита Ангелова - медицинска сестра с 52-годишен стаж. "Професионалист по здравни грижи" е акушерката Мадлен Баклаваджян - акушерка от МБАЛ „Света Анна".

Официални гости на събитието бяха г-н Коста Базитов – Заместник кмет на Община Варна, доц. Антония Цветкова – председател на ПК ,,Здравеопазване" към Общински съвет, доц. Клара Докова – Заместник декан на ФОЗ Нева Читалова – председател на РК на БЗС.