Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Студенти и преподаватели от Филиал Сливен участваха в Юбилейна научна сесия

По повод честването на 135 години от създаването на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" – Сливен се състоя Юбилейна научна сесия.  В научното събитие участваха над 50 лекари и медицински специалисти от цялата страна. Активно се включиха и преподаватели и студенти от Филиала на МУ-Варна в град Сливен.

Научната сесия се проведе в четири секции: „История на медицината и здравен мениджмънт", „Анестезиология, хирургия и ортопедия", „Терапия и педиатрия" и „Здравни грижи". Последната секция бе под председателството на директора на Филиала доц. Н. Спасова, доц. Св. Димитрова и доц. Хр. Милчева. Заседанието на секцията по „Здравни грижи" бе открита от изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров. Той пожела на студентите от Филиал Сливен „да се докоснат до науката, да обогатят своите знания, защото са новите будители на България, които вървят по пътя на знанието". Представените доклади ще бъдат издадени в юбилеен сборник.

Ръководителят на Катедрата по акушерство и гинекология проф. Стефан Иванов представи поздравителен адрес от името на ректора на Медицински университет - Варна проф. д-р Красимир Иванов и подари на болницата икона на св. Иван Рилски.