Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Чуждестранните студенти на МУ-Варна се запознаха отблизо с българските традиции и история

​​В началото на месец октомври, новоприетите чуждестранни студенти в МУ-Варна посетиха старата столица на България - Велико Търново.

Студентите се запознаха с историята, архитектурата, природата и традиционната кухня на региона. Пътуването, което се проведе от 29 септември до 01 октомври, е крайната фаза на ориентационната седмица за чуждестранните студенти.

Обиколката на крепостта Царевец и алеятa по протежението на Самоводската чаршия впечатли първокурсниците с изобилието си от цветове и автентична атмосфера. Те имаха възможността да посетят и да се запознаят и с историята на Стара Трявна, Архитектурно-етнографския комплекс „Етър" и Дряновския манастир „Св. Архангел Михаил". Част от маршрута бе и Националният парк-музей „Шипка- Бузлуджа", който е свидетелство за един от най-епичните моменти за българския народ.

MУ-Варна е университетът с най-категорично заявен международен характер сред медицинските университети в страната. В него се обучават над 1 200 чуждестранни студенти, представители на повече от 40 страни.

Медицински университет - Варна се възползва от възможността да изрази своята благодарност към студентите от българската и англоезична програми, които взеха участие в организацията и изпълнението на ориентационната седмица за новоприетите чуждестранни студенти.​