Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Студенти от МУ-Варна отбелязват Деня на родилната помощ

Студенти от МУ-Варна се включиха в тържествата по повод отбелязване на Деня на родилната помощ. Те поздравиха с празника ръководството и колегите от болничните заведения СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов" и родилното отделение на МБАЛ „Света Анна“ – Варна.

Четвъртокурсничките от специалност „Акушерка“ Айджан, Кристияна, Фатма и Фахрие пресъздадоха стария български ритуал по наричане на бебето и намазването с мед за здраве. На всички празнуващи акушер-гинеколози, акушерки,  неонатолози момичетата пожелаха : „Да са живи и здрави, всеотдайни към работата си и повече усмивки!“ Изборът им на професия не е случаен: „Това е благородна и хуманна професия, ние посрещаме новия живот и първата среща на майка и дете.“ Младите танцьори от Ансамбъла за народни танци към Медицинския университет се включиха в отпразнуването с  танцово изпълнение.

Бъдещите акушерки от филиала на университета във Велико Търново също поднесоха поздравленията си по случай празника в АГ комплекс към МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов“ в старопрестолния град.

Традиционното наричане и обредно поливане на вода бе представено и от студентите от филиала на МУ-Варна в Шумен, които отбелязаха тържествено празника за пръв път.

Възпитаниците от филиала на университета в Сливен посетиха болничните бази. Те се срещнаха и с членове на общинската администрация. Кметът на града ги поздрави по случай Деня на родилната помощ.