Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ-Варна участва в Българските фармацевтични дни

​Представители на МУ-Варна взеха активно участие по време на Десетото юбилейно издание на най-големия фармацевтичен форум в страната „Български фармацевтични дни", който се състоя от 24 до 26 юни в Националния дворец на културата в София. Тази година форумът премина под надслов: „Фармацевтичната практика – професионална грижа за пациента". 

Факултетът по фармация представи Медицински университет - Варна и възможностите за кандидатстване, обучение, специализация и кариерно развитие във фармацевтичната наука и практика в специализирано изложение, което се проведе в рамките на форума.

В научната програма на форума бе представена лекция на тема: „Ролята на комуникацията при предоставяне на грижи на пациенти с хронични заболявания", разработена от проф. Тодорка Костадинова, зам.-ректор на МУ-Варна, проф. Диана Иванова, декан на Факултета по фармация, и доц. Галина Петрова. Лекцията бе изнесена от доц. Петрова от катедра „Фармацевтични науки и фармацевтичен мениджмънт" към Факултета по фармация при МУ-Варна.

На специална церемония по време на годишната гала-вечер бе връчен един от най-очакваните призове от съсловието за "Регионална фармацевтична колегия (РФК) на годината". Тази година високото отличие бе присъдено на РФК Варна.
Утвърдено като водещ съсловен форум, събитието се организира и провежда ежегодно  от Българския фармацевтичен съюз по повод честването на 24 юни - Еньовден, професионалния празник на фармацевтите.​