Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Лекари от цял свят се събраха за 26-та Асамблея на ИМАБ и третата среща на Алумни клуба при МУ-Варна

Днес официално бе открита 26-та годишна Асамблея на ИМАБ, организирана от Медицински университет - Варна и Интернационалната медицинска асоциация България (ИМАБ). Форумът, който се провежда под патронажа на Ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, събра и членовете на Алумни клуба, който за трети път организира своята международна среща. Програмата на Алумни клуба включва кръгли маси, посветени на start-up развитието на възпитаници на МУ-Варна у нас и в чужбина, които защитават авторитета на Университета ни по света.

В програмата на Асамблеята са включени няколко паралелни сесии в областите медицина, с основни теми: инфекции и рак, дентална медицина, здравен мениджмънт и интегрирани грижи. В научната програма ще се включат над 150 участници от страната и чужбина, които ще представят над 30 лекции и над 100 постера. Със специална юбилейната сесия ще бъде отбелязана и 10-годишнината от създаването на Факултета по дентална медицина.

Юбилейният Медал на ИМАБ тази година ще бъде връчен на проф. Мартин Минчев от Университета на Калгари, Канада, който е един от най-верните приятели на Алумни клуба при МУ-Варна и на ИМАБ.
 
Събитието, в което участват представители на Германия, Швейцария, Израел, Канада, Турция и др., се провежда в конгресния център на хотел „Адмирал“ в КК „Златни пясъци“ и ще продължи до 15 май 2016 г.