Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кампания "Погрижи се за венците си" организират студенти от МУ-Варна

В периода 22-24 април 2017 г. Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ-Варна) организира за първи път кампанията „Погрижи се за венците си!". Събитието се осъществява с помощта на МУ-Варна, Студентски съвет към МУ-Варна, Асоциациите на студентите по медицина и фармация във Варна (АСМБ-Варна и АСФВ-Варна) и с любезното съдействие и помощ от страна на академичните ръководства на Факултета по дентална медицина и Катедрата по пародонтология и дентална имплантология към Факултета по дентална медицина.

Целта на инициативата е да се обърне внимание на проблемите с венците и да повиши информираността относно начините за цялостното отстраняване на зъбната плака. По време на кампанията ще бъдат давани препоръки за техники за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина.

Програмата на кампанията е, както следва:

22 април (събота), 11:00-13:00 ч. – Мол Варна

23 април (неделя), 13:00-15:00 ч. – Гранд Мол Варна

На двата пункта ще бъдат раздавани брошури и рекламни материали.

На 24 април (понеделник), 11:30-14:30 ч., във Факултет по дентална медицина, ет. 4, зала 408 ще бъдат провеждани БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ, насочени към диагностициране на възможни възпаления на венците.

Проблемите с венците са на второ място по разпространение след тези с кариеса на зъбите. Най-забележимият симптом на гингивално възпаление е кървенето, което може да бъде провокирано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно. Сред засегнатите могат да бъдат както възрастни, така и по-млади хора. Последиците при невзети навреме мерки могат да бъдат доста неприятни. Възползвайте се от провежданата инициатива и обърнете внимание на своите венци.