Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Конкурс за красота и още нещо… „Мис и Мистър МУ-Варна 2015“

В началото на отминаващата седмица се състоя едно от най-мащабните събития, организирани от Студентски съвет, с подкрепата на ръководството на Медицински университет-Варна и Асоциациите на студентите по медицина, дентална медицина и фармация, а именно – конкурсът за красота "Мис и Мистър МУ-Варна".

На 25 май, понеделник, един от най-елитните клубове на варненското крайбрежие бе домакин на тазгодишния конкурс, превърнал се в традиция за Варненския медицински университет. В продължение на 2 седмици претендентите за титлите Мис и Мистър МУ-Варна се подготвяха за двучасовия спектакъл на красотата, интелекта и българската идентичност. Събитието започна с вълнуващо фолклорно изпълнение на участниците, чиито хореограф бе ръководителят на университетския народен ансамбъл Дияна Димитрова.

Участниците имаха възможността да се представят в три кръга, като в първи и трети кръг дефилираха съответно в медицинско и официално облекло.  Втори кръг даде на претендентите за титлата възможност за повече креативност  - задачата им беше да бъдат облечени по начин, който най-добре представя тях самите.

Журито в състав проф. д-р Албена Керековска - заместник-ректор Учебна дейност, проф. д-р Христина Групчева - заместник-ректор Иновации и транслационна медицина, проф. д-р Радослав Радев - декан на Факултета по медицина, инж. Деян Грънчаров - помощник-ректор,  доц. д-р Минко Минков от Катедрата по анатомия и доц. д-р Димитричка Близнакова от Катедрата по  педиатрия имаха нелеката задача да определят победителите, а именно:

Мис МУ-Варна – Моника Трифонова – II курс, специалност Рентгенов лаборант

I подгласничка – Десислава Узунова – I курс, специалност Медицински оптик - II подгласничка – Ебру Адем – III курс, специалност Медицинска сестра 

Мистър МУ-Варна – Слав Милушев – V курс, специалност Медицина

I подгласник - Боян Койчев – I курс, специалност Медицина

II подгласник – Звездалин Попов – I курс, специалност Медицина

Между отделните кръгове присъстващите можеха да се насладят на красотата на българския танц с танцовия ансамбъл на МУ-Варна, които в комбинация с танцовия състав Creators и уникалният Метин Енимехмедов оставиха публиката без дъх. Броени минути преди обявяването на дългоочакваните резултати, градусът на емоцията вдигнаха още огнените Divinitas и Румяна Кирнева с изпълнение на песента Girl on fire.