Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Продължават дните на отворени врати за чуждестранните кандидат-студенти

​Кандидат-студенти от Германия, Великобритания, Швеция, Русия и Ямайка посетиха Медицински университет – Варна в рамките на Дните на отворени врати (21 август) за чуждестранни кандидат-студенти, провеждани за пети път от началото на тази година.
Те разгледаха заедно със своите родители учебните бази на Факултетите по дентална медицина и медицина, залите по 3D анатомия и микроскопските зали на катедрата, лаболаториите по биохимия и нутригеномика, спортната база на университета.

На 22 август кандидатите положиха приемни изпити по биология, химия и английски език.

До края на годината са планирани още две дати, в които университетът ще отвори вратите си за чуждестранни кандидат-студенти – 11 септември и 7 декември. Паралелно с това екипът от Учебен отдел има готовност да посрещне и направи тур на всички желаещи, извън определения план, съобразно индивидуалната програма на посетителите. 

През последните години Дните на отворени врати са станали традиция в МУ-Варна. 95% от чуждестранните кандидат-студенти, посетили Варненския медицински университет, избират да се обучават именно тук.

Виж галерията