Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ – Варна продължава сътрудничеството си с Федерална република Нигерия

МУ – Варна ще продължи дългогодишното си сътрудничество с Федерална република Нигерия в сферата на висшето образование и академичния обмен. Това стана ясно на състоялата се днес (3 април 2014 г.) среща с делегацията от Посолството на Федерална република Нигерия. Делегацията беше водена от Извънредния и пълномощен посланик на Федерална република Нигерия в Румъния, отговарящ и за България, Негово Превъзходителство г-н Окечуку Фиделис Муох, посети Медицински университет – Варна.

Негово Превъзходителство представи новия екип на Посолството, подчерта напредъка на нигерийската държава във всички области и представи образователната й система. Той изтъкна традиционно добрите двустранни отношения между двете ни държави и изказа благодарност за съдействието по организацията на обучението на нигерийските студенти по медицина в Медицински университет – Варна.

Заместник-ректорът по международното сътрудничество проф. Костадинова благодари на делегацията за високата чест, подчерта приемствеността в политиката на международно сътрудничество на университета и покани гостите на Първата международна конференция на алумни клуба на Университета, който ще се проведе 16 – 18 май 2014 г. под егидата на проф. д-р Красимир Иванов.

От своя страна г-н Окечуку Фиделис Муох покани представители на Медицински университет – Варна да участват в бизнес форума, организиран от Посолството в София през есента на 2014 г. , където да направим рекламна кампания на университета и да привлечем още нигерийски студенти.

Заместник-ректорът по учебната работа доц. д-р А. Керековска сподели впечатления обучението на нигерийските студенти в Медицински университет – Варна и представи програмите, по които се води обучение. Тя изтъкна, че за разлика от преди, нигерийските студенти вече могат да провеждат обучението си на английски език по медицина, дентална медицина и обществено здравеопазване.

Гостите благодариха на представителите на Медицински университет – Варна за високия стандарт на обучение, предложен на нигерийските възпитаници от нашия университет и доказан от професионалната им реализация в Република Нигерия, както и за приноса на Медицинския университет за „образователното обогатяване на нигерийската младеж". Те с удоволствие ще съдействат за създаване на по-тесни връзки с подобен престижен медицински университет в Нигерия, както и за засилен академичен обмен.