Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

На 24 юли МУ-Варна отваря вратите си за посетители от Европа и Америка

Утре, 24 юли, ще се проведе четвъртият по ред от планираните за тази година Ден на отворените врати в МУ-Варна за чуждестранни кандидат-студенти. Университета ще посетят рекорден до момента брой представители на Швеция, Америка, Финландия, Германия, Русия, Великобритания, Италия, Норвегия, Турция, Кипър.

Денят на отворени врати ще бъде открит във 2-ра аудитория на МУ-Варна в 10:00 ч. от заместник-ректора по учебната дейност доц. Албена Керековска, след което посетителите ще бъдат запознати с университета чрез кратка презентация. Ще бъдат приветствани с няколко думи и от своите бъдещи колеги – настоящи чуждестранни студенти на МУ-Варна. В 11:00 ще започне обиколката на университета. След обедната почивка посетителите ще разгледат и Факултета по дентална медицина. След това ще посетят и студентските  общежития. В края на деня ще направят кратка туристическа обиколка на забележителностите на града.

На 25 юли ще се проведе приемен изпит по биология и химия и входящ тест по английски език за чуждестранни кандидат-студенти, европейски граждани, по англоезичните програми за обучение в МУ-Варна – Медицина и Дентална медицина.

Програма