Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Ориентационна седмица и откриване на новата учебна година за англоезичните студенти на МУ - Варна

На 25 септември в МУ – Варна, ще започне Ориентационната седмица за чуждестранните студенти на Университета. В рамките на няколко дена студентите от различни държави ще бъдат запознати от екип на Университета и от настоящи студенти с полезна за тях информация. Ще бъдат разгледани и разяснени въпроси, свързани с обучението им в Медицинския университет, както и като цяло с пребиваването им в нашата държава. Специална лекция за справяне със стреса при попадане в нова среда ще изнесе специалист по психология.

Ориентационната седмица ще включи и двудневна екскурзия до различни туристически забележителности на България, по време на която чуждестранните студенти ще имат възможността да се насладят на красивата ни природа, да опитат от традиционни български ястия и вина.

Официалното откриване на новата академична 2013-2014 година за студентите англоезично обучение в Университета ще се състои на 30 септември от 17:30 ч., в двора на МУ – Варна.

През новата академична година във Варненския медицински университет ще се обучават над 3500 студента, 570 от които са представители на 34 държави.