Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Медицински университет – Варна откри новата учебна година

​С официална церемония днес бе открита новата академична 2015-2016 година  в Медицински университет – Варна. Началото бе дадено с тържествен водосвет за здраве и благополучие, който отслужи отец Ясен Шинев от Варненската и Великопреславска митрополия. В словото си Ректорът проф. д-р Красимир Иванов приветства първокурсниците с добре дошли в „един от най-динамично развиващите се и модерни университети в България". Той увери прекрачващите за първи път прага на университета, че са направили сигурна инвестиция за своето бъдещето.

Представители на първокурсниците от специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Здравен мениджмънт, Медицинска сестра, Акушерка и Помощник-фармацевт с най-висок бал от приема положиха традиционната за първия учебен ден в МУ-Варна клетва за „посвещение в медицината". Двама студенти шестокурсници, отличниците по медицина от Випуск 2015, облякоха бели престилки на своите нови колеги, за да ги приобщят символично към медицинската общност. Пожелание за попътен вятър отправи проф. Иванов, изливайки по стар български обичай вода пред входа на университета. Представители на 44 държави от целия свят ще се обучават във варненския Медицински университет през тази учебна година.

Официални гости на събитието бяха областният управител г-н Стоян Пасев, ректорите проф. д-р Анелия Клисарова и проф. д-р Темелко Темелков,  изпълнителният-директор на УМБАЛ „Св. Марина" проф. д-р Жанета Георгиева, председателят на Съвета на директорите на МБАЛ „Св. Анна" д-р Николай Коларов, представители на регионални съсловни организации и медии.