Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Доц. д-р Добрин Паскалев представи новата си книга „Думите са скитници бохеми“

Думите са скитници бохеми" е новата книга на поета-нефролог доц. д-р Добрин Паскалев, събрала стихове и басни, някои от които са писани още в студентските му години. Словото и мъдростта на неговите „бохеми" събра вчера десетки колеги, приятели и почитатели на д-р Паскалев в зала „Панорама" във Факултета по фармация. Литературната вечер бе част от поредицата „Под магическото перо на медиците", организирана от Библиотеката и издателството на МУ-Варна.

Проф. д-р Димитричка Близнакова и доц. Емануела Мутафова представиха дългогодишното творчество на своя приятел и колега – поетът в бяла престилка, роден по Рождество и съдбовно предопределен да бъде добър (Добрин).

„Думите са скитници бохеми" е издадена по идея и с подкрепата на Ректора на МУ-Варна. Богатите графични илюстрации са дело на  инж. Вяра Кръстева от университетското издателство. Тя подари на д-р Паскалев и негов графичен портрет от времето на „Щастие" – стихотворение, писано преди повече от 40 години и също включено в книгата.

За емоцията и уюта на литературната вечер допринесоха и шлагерните изпълнения на Сезгин Алков – студент 3-ти курс Фармация.

Книгата на доц. Добрин Паскалев може да намерите в Библиотеката на университета, както и в университетските книжарници.

 

Виж галерия.

_________________________________________________________________________________________________