Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Над 800 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ-Варна

​​Над 800 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. ​

В 8:45 ч. във II Аудитория в присъствието на Ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, кандидат-студентът Денис Фарадинов от гр. Силистра изтегли следния теоритичен въпрос: „Химично равновесие. Обратими и необратими химични реакции. Същност и особености на химичното равновесие. Принцип на Льо Шателие-Браун. Равновесна константа“. Върху нея и върху 4 лотарийно изтеглени логически задачи (2 от Обща и неорганична химия и 2 от Органична химия) от Сборника със задачи за кандидатстудентския изпит по химия на МУ – Варна за 2014г., показват знания кандидатите по време на днешния изпит.

Близо 1000 кандидат-студенти подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, които Медицински университет - Варна провежда за втора поредна година. Те предоставят на кандидатите възможността за избор на по-добрия резултат между предварителния и редовния изпит.

Значително повече в сравнение с миналата година са кандидатите, които се възползваха от тази възможност, както и от удобството да подават документите си онлайн.