Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Благотворителна акция в Отделението за детско - юношеска психиатрия

8 Декември 201510:00

на 8-ми декември от 10.00ч. в Отделението за детско - юношеска психиатрия към УМБАЛ "Света Марина" - Варна ще се проведе благотворителна акция, организирана от членовете на сдружение с нестопанска цел Раунд Тейбъл.

Поводът е гостуването на представители на световната организация Раунд Тейбъл, които за поредна година организират „Подаръчен конвой" за Коледа. За първи път тяхна спирка е и България, като преди това благотворителни акции са били проведени също в Украйна, Румъния и Молдова.

Проблемите на детско-юношеската психиатрия често се пропускат в забързаното ежедневие, като подкрепата в тяхната битка за здраве и нормален живот е само на лекарите и семействата на децата..

С тази инициатива, членовете на Кръглата маса целят не само да зарадват малките пациенти, но и да привлекат обществено внимание към постигнатото от екипа на отделението в последните години.

Раунд Тейбъл е организация, създадена през 1927г, в Англия. Нейна основна цел е обединението на млади, активни професионалисти, които чрез своите умения и желание да бъдат полезни на общността, в която живеят. Организацията по света наброява над 40 000 члена в над 65 държави. Раунд Тейбъл 5 Варна съществува от 1 година и вече е привлякла вниманието на международните им колеги с дейностите и събитията, които организират.

За да отговорят на Вашите въпроси, на място ще бъдат чуждестранните гости (членове на Кръгла маса- Германия), представителите на Раунд Тейбъл 5 Варна и екип на отделението за детско – юношеска психиатрия към УМБАЛ „Св. Марина".

 

Моля, потвърдете Вашето присъствие на този мейл или на телефон 0882 96 90 90 до 4.12.2015г. 16ч.