Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ – Варна и БЧК възраждат „Фестивала на червенокръстките и здравни филми“ след повече от 20 години прекъсване


Медицинският университет във Варна и Българският червен кръст ще възродят отново един от най-престижните филмови фестивали, провеждал се преди повече от две десетилетия в морската ни столица – Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Това стана ясно на състоялата се в Медицинския университет във Варна пресконференция на днешния 7 април - празник на работещите в здравеопазването и световен ден на здравето.

Зад смелото и амбициозно начинание застават ректорът на висшето медицинско училище, проф. д-р Красимир Иванов, и председателят на областния комитет на БЧК - Варна и дългогодишен директор на Фестивалния и конгресен център във Варна Илия Раев. Петнадесетият по ред Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми е планиран за есента на тази година.

„Наред с основната задача, която и тогава, и сега си поставя фестивалът, а именно - да събере и покаже най-добрите филми, третиращи актуални хуманни и здравни теми, произвеждани от червенокръстките организации, ще бъдат включени и изцяло нови моменти, излизащи от рамките на филмовото изкуство – пътуващи изложби, театрални представления, концерти. С всичко това ние искаме да превърнем Варна в запазена територия на изкуството и здравето“, споделя ректорът на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов.