Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Студентка от МУ-Варна бе отличена от Български фармацевтичен съюз

Петокурсничката от Факултета по фармация на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна Йоана Сотирова, бе отличена по време на връчването на годишните награди на Български фармацевтичен съюз за студенти в образователно-квалификационна степен „магистър“ в професионално направление „Фармация”. Представители на академичната общност от цялата страна уважиха церемонията по награждаването, която се провежда за шеста поредна година.
Специална комисия на Българския фармацевтичен съюз определи тазгодишните отличени студенти, като освен на база отличен успех и препоръки от хабилитирани преподаватели, бъдещите млади фармацевти бяха оценявани и за активността си и интереса към фармацевтичната наука и практика.
Йоана Сотирова изказа признателността си за подкрепата на преподавателите от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и сподели, че изборът на специалност и университет е едно от най-правилните решения в живота ѝ.
Идеята за връчване на стипендии на БФС е на магистър-фармацевт Венцислав Янчев, който си поставя за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път.
„Това е разбирането на Българския фармацевтичен съюз за отговорността към младите, защото бъдещето е в техните ръце“- сподели проф. Илко Гетов, председател на БФС, при връчването на стипендиите.