Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

С много настроение и емоции студентите от МУ-Варна отпразнуваха 8 декември

​Студентите от Медицински университет - Варна отпразнуваха 8 декември на грандиозно петзвездно парти. Мероприятието бе организирано от Студентски съвет с подкрепата на Академичното ръководство. Официалното откриване направи Дойчин Николов, председател на Студентски съвет, а приветствие към присъстващите поднесе д-р Борис Андонов.

Навръх студентския празник възпитаниците на МУ-Варна се забавляваха в забавната компанията на шоумените Димитър Рачков и Васил Василев - Зуека, които бяха водещи на купона. Изпълнителят Дичо и неговата банда заредиха с много настроение и позитивни емоции  празнуващите повече от шестстотин студенти. За доброто им настроение цяла вечер се грижиха DJ Happy и DJ Ivo, а известното трио Ice Cream взриви атмосферата с изпълненията си. Монти, Айса и Мартина изпяха на партито в хотел Интернационал парчетата от страхотния си репертоар. Три мултимедийни екрана излъчваха на живо празненството в двете зали, за да направят всички присъстващи съпричастни на купона. Финалът на вечерта поставиха зрелищни фойерверки и заря.

За пръв път 8 декември е отбелязан като студентски празник преди 112 години. През 1944 г. отбелязването на празника на 8 декември е отменено, празнува се на 17 ноември, когато е Международният ден на студентската солидарност. През 1962 г. празникът 8 декември е възстановен, а през 1994 г. е взето решение 8 декември да бъде неучебен ден и празник на българските студенти. На тази дата той се отбелязва само в България.​