Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

XX юбилеен симпозиум на „Асоциация сърце – бял дроб“ се провежда на 30 и 31 май в Университетската болница

Днес и утре, 30 и 31 май 2014 год., под егидата на Медицински университет - Варна и Университетска болница „Св. Марина" ще се проведе юбилейният 20-и симпозиум на „Асоциация сърце – бял дроб". Научното събитие ще протече съвместно с „Втора кардиохирургична среща Варна – Аугсбург".

Водещи специалисти от Германия, Словакия, Русия и България ще споделят своя опит и ще представят съвременните тенденции на диагностиката и лечението на болестите на сърцето, злокачествените заболявания на белите дробове, съвременното лечение на заболяванията на артериалната и венозна системи, вкл. ендоваскуларна хирургия.

Научната програма ще включва презентации от Медицински университет – Варна, УМБАЛ „Св. Марина" – Варна, „Варненска кардиология", кардиохирурзи от болницата в гр. Аугсбург – Германия, болници „Св. Екатерина" и „Токуда" – София, „Национална кардиологична болница" – София, кардиолози от гр. Бърно – Словакия, както и кардиохирурзи от гр. Пенза, Русия.

Научните заседания ще се проведат в зала „Проф. Владимир Иванов" на територията на УМБАЛ „Св. Марина" – Варна. Откриването е на 30 май 2014 год. в 13.00 ч. Студентите от МУ-Варна ще имат възможността да присъстват безплатно на събитието.