Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Университетската театрална трупа гостува на Икономически университет - Варна

На 24 март 2015 г. университетската театрална трупа „Инфаркт" гостува на Икономически университет – Варна. В зала Аула от 19:30 ч. театралите на МУ-Варна  ще представят авторската си пиеса „Подир сенките на облаците" по мотиви от „Романът на Яворов" на Михаил Кремен и пиесата „Нирвана" на Константин Илиев.


„Един ден, момче, ще напишеш велик роман - помни думите ми," казва Яворов на начинаещия писател Михаил Кремен. Годината е 1903. Михаил пристига в София, за да започне обучението си като студент по славянска филология. Попадайки под крилото на поета Пейо Яворов, той се оказва в центъра на най-активните културно-политически среди на България за времето си и става свидетел на събития, които ще останат в историята на страната.

„Подир сенките на облаците" разказва историята на едно приятелство и едно момче, които порастват сред личности като д-р Кръстев, Петко Тодоров, Пенчо Славейков и Кирил Христов. Пиесата разказва и за навярно най-драматичната любовна история на 20-ти век. Актьорите от театрален клас „Инфаркт" към МУ-Варна Ви канят, за да видите с други очи една епоха от българската история. От страниците на книгите на сцената ще излязат реални, пълнокръвни личности, заедно със своите недостатъци и проблеми. Не герои и светци – просто хора. Хора, останали в историята…

Виж повече.