Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Юбилейната XV Варненска универсиада се открива днес в МУ – Варна

От 1 до 12 април академичната общност на петте висши училища във Варна си дава среща в 9 вида спорт по време на юбилейната XV-та Варненска универсиада. Състезанията се откриват днес, 1 април, в обновената спортна зала на Медицинския университет, където от 16 часа започва баскетболният турнир с двубоя между ВСУ – ВВМУ. Днес стартира и турнирът по боулинг - от 15 часа в Playground Mall Varna и ще продължи до петък, когато е и финалът на състезанието.

През уикенда 5-6 април програмата ще бъде наситена със спортни събития за студентите. В двата дни на тенис комплекс „Чайка" ще се изиграят срещите по тенис на корт, като регламентът за отборното първенство в първия ден е на принципа на „Хофман къп" – смесени двойки. През втория ден ще се играе индивидуалният турнир.
На 5 април от 11 часа в Морската градина под Летния театър стартира лекоатлетическият крос, в който ще могат да участват всички желаещи студенти. В най-масовото състезание дисциплината, заложена за мъжете, е 2000 м. гладко бягане, а за нежния пол - 1000 м.

На 7 април (понеделник) стартира турнирът по волейбол, на който любезен домакин ще бъде Икономическият университет. Първата среща от програмата е заложена за 15 часа при мъжете с мач между ВСУ – ВВМУ.
Традиционно най-емоционалният и популярен спорт – футболът, ще се проведе на спортната база на Техническия университет. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора. Турнирът стартира със срещата между отборите  ВВМУ2 – ИУ2 на 7 април от 17 ч. Полуфиналите и финалите са предвидени за 11 април.

Срещите по тенис на маса тази година ще се състоят на 10 април (четвъртък) в залата на Икономически университет. Началото на състезанието е предвидено за 15 часа.

Шахматният спорт също е залегнал в програмата на тазгодишната универсиадата и турнирът ще се проведе на 11 април от 13 часа в „Младежки дом", зала 12. На 12 април на басейн „Приморски" е първенството по плуване, на което традиционно ще вземат участие над 100 студенти.

Официалното награждаване и закриване на юбилейната XV-та Варненска универсиада ще се състои на 12 април от 19 часа в Playground Mall Varna, етаж 4.

Организатори на най-мащабното спортно събитие за студенти в града са Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в университетите.

Програма