Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Започва спортният турнир за студенти "Варненска универсиада"

От днес в продължение на цял месец студентите от петте варненски университета ще мерят сили в девет спортни дисциплини в рамките на най-мащабното състезание за студенти в града - Варненска универсиада. Организатори на 16-то по ред събитие, което ще със състои от 26 март до 29 април, са Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в университетите.

Днес, 26 март, състезанията започват от 19.00 часа с волейболния турнир и двубоя между Технически университет и Висшето военноморско училище, който ще се състои в спортната зала на Икономически университет - Варна.

На 16 април стартира турнирът по баскетбол, на който любезен домакин ще бъде Медицински университет - Варна. Първата среща от програмата е заложена от 16.00 часа при мъжете с мач между ВСУ – ВВМУ. На същата дата от 13.00 часа в „Младежки дом" зала 12 ще се състои и турнирът по шахмат.

Първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти  ще бъде на 18 април на басейн „Приморски".

Най-популярният и емоционален спорт футболът ще се проведе на спортните бази на Технически университет - Варна и ОСК „Морска градина". И тази година всеки университет ще има право да се включи с два отбора. Турнирът стартира със срещата между ВВМУ2 – ИУ2 на 20 април от 16.00 часа. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 24 април /петък/ от 15.00 часа в Морската градина.

В програмата на Универсиадата е включен и турнирът по боулинг, който започва на 21 април от 15.00 часа в "Playground" МОЛ Варна и ще продължи до 23 април, когато е и финалът на състезанието.

През уикенда, на 25-26 април, програмата е наситена със спортни събития за студентите. И в двата дни на тенис комплекс „Чайка" ще се изиграят срещите по тенис на корт. Схемата на провеждане ще е лично-отборно първенство. На 25 март от 11.00 часа в Морската градина под летния театър, стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината заложена за мъжете и тази година са 2000 м гладко бягане, а за нежния пол 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

Деветата дисциплина от заложените в програмата на турнира - тенис на маса, ще се състои на 28 април в залата на Икономически университет- Варна.

 

Официалното награждаване и закриване на XVI-та Варненска Универсиада ще се състои на 29 април от 18 часа в Пиано бар „Синатра" (Младежки дом).

​