Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Приключи Втората конференция „Здравните грижи – принос за качеството на живот“

Съвременните тенденции и клиничните аспекти в здравните грижи, актуалните проблеми в областта на здравните грижи и обучението на студенти в  направленията „Обществено здраве" и „Здравни грижи" -  това бе във фокуса на Втората конференция с международно участие „Здравните грижи – принос за качеството на живот", организирана от катедра „Здравни грижи" към Факултет по обществено здравеопазване при Медицински университет Варна, съвместно с УМБАЛ „Света Марина" – Варна. 


Над 180 бяха участниците в събитието, което се състоя на 7 и  8 юни 2019 г. в хотел „Естрея Резиденс", к.к. „Св. Св. Константин и Елена". Регистрирани и включени в научната програма бяха над 80 доклада на доказани медицински специалисти от практиката, представители на организации и учебни заведения от страна и чужбина,  преподаватели, докторанти и  студенти.


Гости на събитието бяха г-жа Милка Василева – Председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, доц. д-р Невяна Фесчиева – председател на Българското дружество по история на медицината, проф. Семиха Акън – Ръководител катедра „Основи на сестринството" към Сестрински факултет при Университет по здравни науки, Истанбул, Турция, доц. Консепсион Капия-Диас от Университета в Гранада, Испания.

Форумът е една чудесна възможност както за обмен на информация, равносметка на постигнатите резултати, така и запознаване с най-новите постижения в областта на здравните грижи, необходими за успеха на практическата, научната и преподавателска дейност. _________________________________________________________________________________________________