Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Научна дейност

Изминали събития

​​Институт за икономическа политика организира първия ФОРУМ ЗА ДИАЛОГ по проекта„Младите срещу младежката безработица“ финансиран по Програмата „Еразъм+”, КД3 Структурен диалог

От пролетта на 2015 г. Институт за икономическа политика осъществява изпълнението на проекта „Младите срещу младежката безработица“ по Програмата „Еразъм+”, КД3 Структурен диалог. Основната цел на проекта е да осигури възможност за провеждането на конструктивен диалог между младите хора в България и представители на институциите, отговорни за политиките в областта на младежката заетост.

Виж повече
Стипендии за изследователски и практически стажове в Германия в рамките на международна програма на DBU

Немската федерална екологична фондация (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) е една от най-големите и влиятелни екологични фондации в Европа, създадена през 1990 г. В Средна и Източна Европа, вкл. и България, DBU е активна с международната си стипендиантска програма. Основната цел на програмата е подобряване на екологичната ситуация в България и Германия чрез работа върху актуален екологичен проблем. За целта програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендиантите трупат знания и опит, които да приложат на практика след завръщането си в България. Стипендията е в размер на 1060 евро, които са необлагаеми. Тя се отпуска минимум за 6 и максимум за 12 месеца. Допълнително се поемат всички видове задължителни застраховки и осигуровки. 

Виж повече
Остават броени дни до крайния срок за записване за курс по Клинична хомеопатия за академичната 2015-2016 г.

Остават пет дни до крайния срок за записване за курс по Клинична хомеопатия за академичната 2015-2016 година за лекари и студенти по медицина в горни курсове. Той предлага на настоящите и бъдещите лекари възможността да обогатят терапевтичната си палитра с метода на клиничната хомеопатия, добиващ все по-голяма популярност сред лекари и пациенти по цял свят. Курсът се организира от МУ-Варна съвместно с Европейската школа по клинична хомеопатия (ЕШКХ).

Виж пове​че​

XXI АвстриЙско-български летен колеж

3-23 август, 2015, Благоевград и Варна

За поредна година се предоставя възможност на 20 студенти от български университети и на 20 студенти от австрийски университети да подобрят и задълбочат знанията си съответно по немски и български език. В обучението се прилагат интерактивни методи от квалифицирани преподаватели, чийто майчин език е немски или български. Участниците имат възможност да използват и метода „Тандем" – изучаване на чужд език чрез комуникация помежду си в неформална среда. Провеждат се няколко екскурзии до София, Пловдив и Велико Търново, както и до различни културни забележителности като Рилски манастир, етнографски комплекс „Етъра" и др. Предвидено е и достатъчно свободно време.

Виж повече

​Дирекция "Бюро по труда" – Варна организира специализирана младежка трудова борса за кадри в туризма като мярка срещу безработицата. На събитието ще присъстват над 30 работодатели, с преобладаващо участие от сферата на туризма. 

Виж повече 

Посетете най-мащабния кариерен форум „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот“ и се срещнете с водещи компании, предлагащи свободни стажантски и работни позиции във всички бизнес сектори. Заповядайте на 16 – ти март 2015 г. в галерия “Графит“, гр. Варна от 10 до 18 часа.

ВХОД СВОБОДЕН!

Виж повече
Университетска школа за педаг​​огическа компетентност​

Виж повече

НАМЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ЗА ВАС ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СТАЖ 

Уважаеми колеги,
На 31 март 2015 г. стартира лятната програма за студентски стажове в държавната администрация и ще бъдат обявени всички стажантски позиции.
Програмата за студентски стажове в държавната администрация предоставя възможности за провеждане на пълноценни стажове за талантливи български студенти в структурите на държавната администрация на всички нива и в цялата страна. Стажантската програма е с фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с държавната администрация.

За повече информация: тук

The European Masters in Lifelong Learning: 
Policy and Management (MA LLL) изгражда специалисти за проектиране и разработване на образователни и обучителни стратегии за учене през целия живот. 

Програмата се предлага от консорциум от три европейски университета и австралийски университет: 
- Отдел „Образование", Факултет по изкуствата, Aarhus University, Копенхаген, Дания; 
- Институт по образованието, Лондонски университет, Великобритания; 
- Факултет по психология и образование в Университета на Deusto, Билбао, Испания; 
- Melbourne Graduate School of Education, Университет на Мелбърн, Австралия. 

Краен срок: 10 декември 2014 г. 
За повече информация: тук

VANDERBILT INTERNATIONAL SUMMER RESEARCH ACADEMY, 8 ЮНИ – 1 АВГУСТ 2015, VANDERBILT UNIVERSITY, NASHVILLE, TN, USA

Лятното училище е предназначено за студенти в областта на биомедицинските изследвания, които не са граждани на САЩ. 

Краен срок: 15 януари 2015 г. 
За повече информация: тук