Sign In

Новини и Събития

Кандидатстудентски компас

​​Кандидатстудентската кампания в МУ- Варна вече е в ход. От 1-ви април, но съвсем не на шега, започва приемът на документи за предварителните изпити по химия и биология за специалностите медицина, дентална медицина и фармация.

Предварителните изпити  се провеждат за първа година в МУ – Варна и явявайки се на тях, кандидат-студентите ще имат възможността да изберат между резултатите от тези изпити и резултатите от редовните изпитни дати. На предварителните изпити ще могат да явят не само кандидат-студенти, но и гимназисти, които просто искат да тестват атмосферата на изпитната обстановка.

Предварителният изпит по химия ще бъде на 21 април, а по биология – на 27 април.  Желаещите да се явят на предварителните изпити могат да подадат документите си както лично в сградата на Медицинския университет на ул. Марин Дринов № 55, стая 116, до 3 дни преди датата на съответния изпит, така и по електронен път на e-mail адрес: iglika.shtereva@mu-varna.bg. Нужно е само да си изтеглят формуляра от сайта на университета (който ще бъде качен съвсем скоро),   да го разпечатат, попълнят и сканират и да го пратят на посочения е-mail адрес, заедно със сканирана лична карта и документ за платена такса.

---

Миналата седмица излезе и първото класиране за новата специалност Фармацевтичен мениджмънт. Записването за обучение по магистърската програма е до 28 март, стая 207, ет. 2 на МУ-Варна.

---

До 29 март е срокът, в който желаещите да се обучават за професиите Здравен асистент и Болногледач могат да подадат документите си за кандидатстване в сградата на Медицинския колеж на адрес: бул. Цар Освободител №84, стая 113.

---

В новооткрития филиал на МУ-Варна в град Сливен на 30 март от 12 до 15 ч. в сградата на Областна администрация в гр. Сливен ще се проведе Информационен ден, на който бъдещите кандидат-студенти ще имат възможността да се запознаят с условията, документите и сроковете за кандидатстване за специалностите  Медицинска сестра и Акушерка.

---

На 9 и 10 март представители на МУ-Варна взеха участие на ХV-то Международно изложение за образование и кариера в Атина, по време на което представиха на бъдещите кандидат-студенти от южната ни съседка чрез видео-презентации, печатни и дигитални рекламни материали възможностите за обучение в нашия университет.  (Виж снимки)

МУ-Варна беше неотменно и на Кандидатстудентска борса 2013 в София през февруари и във Варна в средата на март.  По време на участието си Медицинският университет се радваше на голям интерес от страна на младите хора.  (Виж снимки)

---

От миналата седмица официално функционира и сайтът на кандидатстудентската кампания - www.ksk.mu-varna.bg, достъпен през официалната страница на университета. Тук ще намирате най-актуалната и важна информация за кандидатстудентската кампания в МУ - Варна за учебната 2013-2014 година.