Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Единственият у нас курс по „Морска медицина“ предлага интересни обучения на студентите от МУ-Варна

От 11 септември стартира записването за курса по „Морска медицина“ за учебната 2017/2018 г. Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна е единственият университет у нас, който предлага на своите студенти обучение по здравните проблеми, свързани с отношенията човек - морска среда.


Студентите имат възможност да се запознаят и получат знания по проблеми на корабната и водолазната медицина, водноспасителната дейност, както и знания и умения по водни спортове.


Дисциплината е предназначена за студенти от 4 и 5 курс, специалност „Медицина“. Обучението се провежда в МУ-Варна, с изнесени занятия във ВВМУ, на плавателните съдове на МУ-Варна, спасителния кораб на БЧК и други. Обучението завършва с отбелязване на Европейския ден на морето през месец май - http://mu-vi.tv/Top-Videos/Pages/MUVideoCreationFromWebPartaccentsrubrics_33_1_1495806317.aspx


Записването се осъществява чрез студент координатор Димитър Чавдаров Димитров, тел. 0886260559, email: dimitar.chavdarov@gmail.com и/или в каб. 1007 (10 етаж, РЗИ) при доц. Димитър Ставрев.