Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кампания „Здрави детски зъбки“ се провежда за шести пореден път

За шести пореден път Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ) – Варна организира една от най-успешните си инициативи: кампания „Здрави детски зъбки". Тя ще се проведе на 20-и май на входа на Морската градина в часовия интервал 11.00 - 15.00 ч.

Целта на информационно-профилактичното мероприятие е да разясни на децата и на техните родители колко е важно поддържането на добра орална хигиена и редовните посещения при стоматолог. За най-малките участници са подготвени представления и забавни игри в компанията на Супер Зъбчо. За да бъдат стимулирани да прилагат наученото, децата ще получат сертификат за участие и различни награди.

Инициативата се осъществява с любезното съдействие на ръководството на Факултета по дентална медицина към МУ-Варна, Студентски съвет към МУ-Варна, Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ) и Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ).

В рамките на кампанията ще се проведе и записване за безплатни профилактични прегледи на територията на Факултета по дентална медицина към МУ-Варна.