Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Медицински университет е комплексен победител в XIX-ата Варненска Универсиада

Студентите от Медицински университет – Варна извоюваха приза „Комплексен победител" в XIX-ата Варненска Универсиада. Бъдещите медици заслужиха признанието след оспорвани  състезания по спортните терени във Варна между студенти от 6 варненски университета.

В стилна церемония по награждаване, която се проведе в залата на Юнашкия салон на 28 април, бяха наградени всички студенти медалисти в деветте вида спорт /волейбол – мъже и жени, мини футбол, баскетбол мъже и жени стрийтбол 3х3, боулинг, тенис на корт, шахмат, плуване, тенис на маса, лекоатлетически крос/. Безапелационен шампион със седем шампионски титли във всички спортове е Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна, като голямата награда връчи г-н Кристиан Димитров, директор дирекция „Спорт" при Община Варна на Ректора на Университета проф. д-р Красимир Иванов.

Проф. Иванов поздрави лично победителите и изрази чувството си на гордост от постигнатите резултати. „Пожелавам на студентите да са здрави, да имат успехи в учението, както в спорта, да станат толкова добри лекари, каквито спортисти са в момента. Изключително съм удовлетворен, че един от сравнително малките университети във Варна става комплексен победител във Варненската универсиада. Това ни радва, но също така ни ангажира като ръководство да продължаваме да инвестираме в младежките дейности и специално в спорта, защото няма университет без спорт. Всеки успешен университет успешно развива и спорта. Затова съм изключително щастлив и горд с нашите студенти.", каза проф. Иванов след церемонията по награждаването.

Отборите на МУ-Варна извоюваха първи места и златни медали в състезанията по плуване, волейбол мъже и жени, боулинг, тенис на корт и футбол (първи отбор). Сребърни медали спечелиха отборите по шах и баскетбол и бронзови отличия в лекоатлетическия крос и футбол (втори отбор). МУ-Варна спечели в състезанията общо 1774 точки и купата за комплексен победител, на второ място се класира Икономически университет – Варна с 1737 точки, на трето място студентите от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров" с 1267 точки, следвани от ТУ, ВСУ и ВУМ.

Всички наградени получиха от организаторите от Общината купи, медали, плакети, грамоти и предметни спортни награди. ХIX-ата Варненска Универсиада се организира и провежда от Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университетите.

Велина Марковска