Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Проф. д-р Красимир Иванов откри ежегодния Национален тенис турнир за анестезиолози „Анестезия оупън“ 2018 г.

Откриваща церемония даде началото на ежегодния Национален тенис турнир за анестезиолози „Анестезия оупън" 2018 г. По традиция мачовете ще се играят на територията на Общински кортове в комплекс „Чайка".

Тази година състезанието се провежда на 11, 12 и 13 май.  Организатор е Катедра „Анестезиология, спешна и инвазивна медицина" към Медицински университет - Варна.

Седмото издание на турнира отново събра медици и студенти от всички направления и специалности.  16 двойки ще се съревновават помежду си в битка за голямата купа. Всяка двойка ще изиграе по 3 мача, като всеки сет ще се играе до 7 гейма.


По традиция турнира откри ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов, който се обърна към присъстващите с думите: „ Изключително съм щастлив, че имам възможност за пореден път да открия този престижен турнир, който се провежда във Варна и събира медици от цяла България, както и всички желаещи да участват- не само лекари, но и всички свързани с медицината. Това са и нещата, които ни обединяват- спортът и медицината. Девизът ни е олимпийският- важно е участието, не е важен резултатът, макар че сигурен съм, че всеки от участниците се надява да спечели. Щастлив съм да присъствам на това събитие и вярвам, че това, че турнирът се провежда за седма поредна година е устойчива тенденция и ще продължава да се развива и в бъдеще с още по-добри резултати."


Проф. Иванов връчи на организатора на турнира и ръководител на Катедра „Анестезиология, спешна и интензивна медицина" проф. д-р Вилиян Платиканов учредената през изминалата година награда в памет на преподавателя и състезател по тенис Митко Йовев. Отличието му бе присъдено за цялостен принос в популяризиране и утвърждаване на тениса в академичната общност.

Състезанията продължават до неделя.