Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Нови възможности за бъдещо сътрудничество между България и Италия в областта на денталната медицина

Възможностите за сътрудничество между университетите и бизнеса бе основна тема на състоялата се днес в Университетския медико-дентален център работна среща между делегация от Италия и представители на МУ-Варна. По покана на университета гостуваха Маурицио Делсиньоре, председател на Организацията на ортодонтите в Торино и ръководител на зъботехническа лаборатория в Торино, Роберто Сена, председател на Асоциация на малките и средни предприятия за област Пиемонте, Италия, и Лука Москато – предприемач от частния бизнес.

Ръководителят на Медико-денталния център доц. Стефан Пеев изнесе презентация, с която запозна гостите с университета и новооткрития център. Минути по-късно те имаха възможността сами да се убедят в отличните диагностично-лечебни и образователни условия, които предлага медико-денталният център. Гостите споделиха, че апаратурата, с която се работи в новата дентална клиника, е същата модерна и високотехнологична апаратура, с която работят самите те и техните колеги в Италия.

Участниците в работната среща обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество в областта на денталния туризъм, организиране на двустранни съвместни обучения и обмен на информация и кадри между техническите лаборатории, разработване на съвместни проекти по програма "Хоризонт 2020" и други европейски програми, различни курсове за квалификация, възможности за обучение в МУ-Варна на студенти от Италия.