Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кардиолози и специалисти по образна диагностика от страната и чужбина се събират на конференция край Варна

От 2 до 4 октомври 2015 г. в хотел „Ривиера бийч" на в.к. Ривиера, Варна, ще се проведе поредното издание на ехокардиографската конференция „ВарнаЕхо7". Форумът се организира от Сдружение на специалистите по ехокардиография „ВАРНАЕХО" и се провежда под егидата на работната група по ехокардиография на Дружеството на кардиолозите в България и Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов" – Варна.

Темите на тазгодишната конференция ще бъдат „Кардиомиопатии" и „Диагностика на съдовите заболявания".

Сърдечно-съдовите заболявания са най-разпространените заболявания по света и основна причина за смъртност и инвалидност. Ето защо правилната и навременна диагноза са предпоставка за точното им лечение и образните диагностични методи имат основна роля за това.

Научното събитие с 14-годишна история ще събере кардиолози от страната и чужбина с интерес в областта на образната диагностика на сърдечно-съдовите заболявания. Гост-лектори тази година ще бъдат изявени специалисти от Европа, сред които проф. Alan Fraser от Кардиф, Великобритания, проф. Scipione Carerj от Месина, Италия, проф. Dragos Vinereanu и проф. Bogdan Popescu от Букурещ, Румъния. ​

Откриването на симпозиума ще бъде в 15:00 ч. на 2 октомври 2015 г.